Citromos, joghurtos muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral jól kikeverjük, először a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint), azután a joghurtot, a citromhéjat és a citromlevet adjuk hozzá. A liszttel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a citromos masszával háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.