Citromfüves csirkecomb velesült töltelékével, héjában főtt-sült burgonyával

Citromfüves csirkecomb velesült töltelékével, héjában főtt-sült  burgonyával recept
Hozzávalók
•  4 közepes nagyságú csirkecomb
• 
•  néhány ágacska friss kakukkfű és origano
•  olaj
a töltelékhez:
•  2 zsemle
•  2 tojás
•  1 kis doboz szárnyasmájkrém
•  1 mokkáskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 mokkáskanál origano
•  fél csokor petrezselyem
a körethez:
•  4 héjában főtt burgonya
a csípős pecsenyeléhez:
•  1 nagyobb leveses paradicsom
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál Worcester szósz
•  csipetnyi só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  csilipaprika

Elkészítés módja

1. A csirkecombokat bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára fektetjük, és a csontjai mellett végig bevágjuk, éppen úgy, mint ha ki akarnánk csontozni, mert csak így sül át. A húst lehajtjuk a csont két oldalára. Körös-körül megsózzuk, a száráról lecsipkedett citromfűvel és origanoval bedörzsöljük. Szorosan egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük 1-2 órán, még jobb, ha egész éjjelen át.

2. A töltelékhez a zsemléket hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, majd a tojásokkal és a májkrémmel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, az origanoval és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

3. A csirkecombokat anélkül, hogy az olajtól túlzottan lecsöpögtetnénk, közepesen erősen izzó parázs fölé tett lapon, bőrös oldalukkal lefelé fordítva sütni kezdjük. 35-40 perc sütés kell a húsnak, közben párszor megforgatjuk. Nagyjából 10 perccel azelőtt, hogy elkészülne, mellérakjuk az alufóliába csomagolt héjában főtt krumplit is. A májas masszából 4, egyenként jó féltenyérnyi korongot formálunk, és a combok mellett, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük. Letakarva melegen tartjuk, ahogyan a sült combokat és a krumplit is.

4. A visszamaradó zsiradékot egy kisebb lábasba szedjük. Az apróra vágott paradicsomot belerakjuk, és a lapra visszatéve 2-3 percig pirítjuk, a finomra vágott fokhagymát belekeverjük. A Worcester szósszal ízesítjük, csipetnyi megsózzuk, megborsozzuk, és rakunk bele néhány karika csilipaprikát is. Kb. 1 decinyi vízzel fölöntjük, 15 percig főzzük, azután átszűrjük.

5. A májas „tölteléket” tányérokra rakjuk, ráfektetjük a sült combokat, és a csípős pecsenyelével körülöntjük. Mellérakjuk a fóliából félig kicsomagolt grillezett krumplit is.

A leírásban szereplő Citromfüves csirkecomb velesült töltelékével, héjában főtt-sült burgonyával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült csirkecomb, sült csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.