Chilis rákleves
Elkészítés módja
1. A rákot felengedjük és lecsepegtetjük.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra vágjuk, a többit 1 cm-es kockákra, beleértve a hámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.
3. A zöldségeket az olajon, kevergetve 8-10 percig pároljuk, majd 1,5 liter vízzel felöntjük.
4. A leveskockát beledobjuk, borral ízesítjük.
5. Közben a chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük és a babbal együtt a leveshez adjuk.
6. Kissé megsózzuk, a fűszerpaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.
Nagyon finom,és gazdag leves,magam sem hittem volna,hogy ennyire ízletes.Máskor is elkészítem,még akkor is,ha drága a rák.