Cajun bourbon csirke
Elkészítés módja
1. A csirkemelleket helyezzük egy kb 22x31 cm-es tepsibe. Keverjük össze a gyömbért, a szójaszószt, a hagymát, a cukrot, a whiskey-t, és a fokhagymát, és öntsük a csirkemellekre. Sózni nem kell, mert a szójaszósz önmagában is elég sós.
2. Alufóliával takarjuk be a tepsit, és tegyük hűtőszekrénybe egy éjszakára.
3. Másnap vegyük ki a tepsit a hűtőből, vegyük le a fóliát, és tegyük 165 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. egy órán át, időként a saját levével locsolgassuk. Akkor jó, ha a csirke már szép barna, és a szaftja is besűrűsödött.
4. Cajun módon rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Cajun bourbon csirke recepthez fűződő történet, jótanács
A népszerű bourbon csirkének több változata is megtalálható az amerikai konyhákon. A louisianai bourbon street csirke, a kinai gyorséttermi bourbon csirke, és az eredeti cajun bourbon csirke. A cajun-ok az Amerikába bevándorolt, majd később Louisianába letelepített francia emigránsok leszármazottai. Konyhájukban keverednek a francia hagyományok és a helyi lehetőségek.
Orommel! Remelem, maradt meg a whiskeybol es el tudod kesziteni. :)
Köszi,hogy elhoztad a receptet.