Caesar-saláta csirkével
Elkészítés módja
1. A csirkemellfilét 2-3 vékony szeletre vágjuk, egy tálba rakjuk, a szójaszósszal meglocsoljuk. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük minimum fél órán át.
2. A kenyeret 1 centis kockákra vágjuk, széles serpenyőben, az olajon, rázogatva megpirítjuk, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Félrehúzzuk.
3. A pácolt húst az olajon kb. 3 perc alatt megsütjük, kissé megborsozzuk, ha kihűlt, 1,5 centis kockákra vágjuk.
4. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.
5. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel, a mustárral összekeverjük, sóval, borssal, porcukorral ízesítjük és apránként hozzáadjuk az olajat is.
6. Az előkészített hozzávalókat négy tányéron elosztjuk, azaz mindegyikre salátát halmozunk, amire uborkát, paradicsomot és tojást rakunk. Ezekre kerül a hús. Az öntettel meglocsoljuk, végül kenyérkockákat és parmezánt szórunk rá.
7. Van ahol római salátával készítik és tesznek bele konzerv tonhalat is; de ismert változata az is, amikor fokhagymás majonézes öntettel locsolják meg, és kenyérkockák helyett pirított húsos szalonnát szórnak a tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.