Búvár túrós muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk az olajat. Most a kefir kerül bele, azután pedig a kakaós liszt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával kétharmadukig töltjük.
3. A túrót áttörjük, majd a tojásokkal, a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a mazsolával és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal összedolgozzuk. Kis halmokat rakunk belőle a formába töltött tésztára.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Búvár túrós muffin recepthez fűződő történet, jótanács
A túró sütés közben belesüpped a tésztába, ezért kapta a búvár nevet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.