Burgonyapuding, fokhagymás gombaraguval

Elkészítés módja
1. A burgonyát meghámozzuk,megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
2. A megfőtt burgonyát leszűrjük és krumplinyomón áttörjük.
3. A tojásokat kettéválasztjuk.
4. A burgonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet és sóval, borssal ízesítjük.
5. Összeforraljuk, majd tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojássárgáját.
6. A fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk.
7. A muffinsütő formát olajjal, vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával és belekanalazzuk a masszát, amit 180 fokon, 35 perc alatt készre sütünk.
8. Míg sül a puding, elkészítjük a gombaragut: Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
9. Tálaláskor tányérra szedjük a ragut és a burgonyapudingot mellé rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.