Buborékos diós kuglóf és diós fonott kalács egy tésztából

Elkészítés módja
1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
2. Meleg helyen duplára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát ketté vesszük.
4. Az egyik feléből egy kalácsot, a másik feléből egy kuglófot készítünk.
5. A kalácshoz a tésztát 4 részre vágjuk, ovális alakra sodorjuk ki, majd olvasztott vajjal megkenjük, cukrozott dióval megszórjuk, majd feltekerjük.
6. Mind a 4 tésztánál így járunk el.
7. A 4 rudat összefonjuk és egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük.
8. Még fél órát meleg helyen kelesztjük, felvert tojással lekenjük, a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
9. Hideg sütőbe tesszük, míg melegedik a sütő, még kel a kalács.
10. A sütés 15. perce után fóliával letakarjuk, mivel gyorsan sül, hogy a teteje el ne égjen.
11. A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk, attól lesz fényes és foszlós a kalács.
12. Buborékos kuglóf: (Ez eredetileg kalács formában készült egyik blogon, de 1 formám volt, így kuglófba tettem.) A megmaradt tésztából 16 db-ot pogácsaszaggatóval szaggatunk ki.
13. A diót cukorral összekeverjük és egy kis tejjel összeállítjuk.
14. Mindegyik korong közepére 1 teáskanál diós tölteléket teszünk, majd gombóccá formázzuk és sütőpapírral bélelt kuglófformába helyezzük.
15. Fél órát még kelesztjük, felvert tojással lekenjük és a kaláccsal együtt sütjük meg.
Köszönöm szépen Ágica.
Hmm.. szép a kuglófod Editke!! :)))