Brokkoli esszencia, sült garnélával
Elkészítés módja
1. A brokkolit megtisztítjuk, és a rózsáira szedjük. 1 liter kész hús alaplevet teszünk egy lábosba és felrakjuk benne a brokkolit főni. Ízlés szerint sózzuk.
2. A rákot, ha nincs gőzölő edényünk, akkor megsüthetjük serpenyőben. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, chilit szórunk bele és kisütjük a rákokat (ez oldalanként fél perc). A végén belenyomjuk a fokhagymát és félrehúzzuk a tűzről.
3. A tésztát al dente-re főzzük, ami azt jelenti, hogy nincs szétfőve, hanem kellemesen roppanós.
4. A brokkolit leszűrjük, a levét egy lábosba tesszük és ismételten átszűrjük, hogy szép átlátszó legyen. Tálaláskor a sült rákfarkakat a tányér közepére halmozzuk.
Nagyon izgalmasan hangzik! :)