Bourbon csirke gyorséttermi módon

Bourbon csirke gyorséttermi módon recept
Hozzávalók
•  80 dkg csirkemellfilé
•  1-2 evőkanál olaj
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 mokkáskanál gyömbérpor
•  2 mokkáskanál tört paprika vagy fűszerpaprika
•  0.5 dl almalé
•  7 dkg barna cukor
•  2 evőkanál ketchup
•  1 kiskanál almaecet
•  1.2 dl víz
•  0.7 dl szójaszósz

Elkészítés módja

1. A csirkemellet vágjuk kb. 2,5-3 cm-es darabokra. A fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le.

2. Öntsük az olajat egy nagyobb serpenyőbe, forrósítsuk meg, a csirkedarabokat pirítsuk benne aranybarnára, majd szedjük tálra.

3. A többi hozzávalót tegyük a visszamaradt olajba, közepes lángon kavargatás mellett főzzük, melegítsük, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ekkor tegyük vissza a csirkehúst és erős lángon forraljuk fel.

4. Ha felforrt, vegyük a lángot ismét közepesre és főzzük a húst a mártásban kb. 20 percig.

5. Barna, sárga, esetleg egyszerű fehér párolt rizzsel, vagy szójával barnított spagettivel és párolt zöldségekkel, - kukorica, brokkoli, sárgarépa stb. - tálaljuk, mert így lesz igazán gyorséttermi.

Bourbon csirke gyorséttermi módon recepthez fűződő történet, jótanács

Az amerikai üzletközpontok, "mallok" gyorséttermeinek népszerű fogásai közé tartozik a Bourbon csirke. Az édeskés ízű, csirkemellből készült húsétel nevét a Louisiana állambeli New Orleans egyik utcájáról, a Bourbon street-ről kapta, illetve a recept egyik eredeti hozzávalójáról: a Bourbon whiskey-ről. Az eredeti recept szerint a húsdarabokat szójaszószos, barna cukros, gyömbéres mártásban pácolták, amihez whisky-t is adagoltak. A cajen konyha eme gyöngyszemét a kínai étkezdék is felkapták, majd kissé átalakították. Elhagyták belőle a névadó Bourbon whiskey-t, és ketchuppal, ecettel, pótolták. Így lett a Bourbon-csirke egy kis változtatással amerika szerte a kínai gyorséttermek egyik kedvelt fogása.

A leírásban szereplő Bourbon csirke gyorséttermi módon recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Bourbon csirke gyorséttermi módon recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9190 2014. 04. 28. 18:17 Válasz

    Rendben kedves cathy222!

  2. cathy222
    cathy222 #9189 2014. 04. 27. 23:37 Válasz

    Kedves Zsuzsa56! Hamarosan felteszem az eredeti cajun receptet is, amibe mar kell a whisky. Tartalekold a whiskydet. :)

  3. cathy222
    cathy222 #9188 2014. 04. 27. 23:35 Válasz

    Kedves Spajzgirl, orommel. :)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9183 2014. 04. 27. 20:53 Válasz

    Köszi a receptet,éppen van itthon Bourbon whiskym.Most kipróbálom.

  5. spajzgirl
    spajzgirl #9180 2014. 04. 27. 15:14 Válasz

    Köszönöm az érdekes történetet hozzá! Imádom a cajen konyhát...

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Bourbon csirke gyorséttermi módon recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9190 2014. 04. 28. 18:17 Válasz

    Rendben kedves cathy222!

  2. cathy222
    cathy222 #9189 2014. 04. 27. 23:37 Válasz

    Kedves Zsuzsa56! Hamarosan felteszem az eredeti cajun receptet is, amibe mar kell a whisky. Tartalekold a whiskydet. :)

  3. cathy222
    cathy222 #9188 2014. 04. 27. 23:35 Válasz

    Kedves Spajzgirl, orommel. :)

  4. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9183 2014. 04. 27. 20:53 Válasz

    Köszi a receptet,éppen van itthon Bourbon whiskym.Most kipróbálom.

  5. spajzgirl
    spajzgirl #9180 2014. 04. 27. 15:14 Válasz

    Köszönöm az érdekes történetet hozzá! Imádom a cajen konyhát...

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.