Bourbon csirke gyorséttermi módon
Elkészítés módja
1. A csirkemellet vágjuk kb. 2,5-3 cm-es darabokra. A fokhagymát zúzzuk össze vagy reszeljük le.
2. Öntsük az olajat egy nagyobb serpenyőbe, forrósítsuk meg, a csirkedarabokat pirítsuk benne aranybarnára, majd szedjük tálra.
3. A többi hozzávalót tegyük a visszamaradt olajba, közepes lángon kavargatás mellett főzzük, melegítsük, amíg a cukor fel nem olvad benne. Ekkor tegyük vissza a csirkehúst és erős lángon forraljuk fel.
4. Ha felforrt, vegyük a lángot ismét közepesre és főzzük a húst a mártásban kb. 20 percig.
5. Barna, sárga, esetleg egyszerű fehér párolt rizzsel, vagy szójával barnított spagettivel és párolt zöldségekkel, - kukorica, brokkoli, sárgarépa stb. - tálaljuk, mert így lesz igazán gyorséttermi.
Bourbon csirke gyorséttermi módon recepthez fűződő történet, jótanács
Az amerikai üzletközpontok, "mallok" gyorséttermeinek népszerű fogásai közé tartozik a Bourbon csirke. Az édeskés ízű, csirkemellből készült húsétel nevét a Louisiana állambeli New Orleans egyik utcájáról, a Bourbon street-ről kapta, illetve a recept egyik eredeti hozzávalójáról: a Bourbon whiskey-ről. Az eredeti recept szerint a húsdarabokat szójaszószos, barna cukros, gyömbéres mártásban pácolták, amihez whisky-t is adagoltak. A cajen konyha eme gyöngyszemét a kínai étkezdék is felkapták, majd kissé átalakították. Elhagyták belőle a névadó Bourbon whiskey-t, és ketchuppal, ecettel, pótolták. Így lett a Bourbon-csirke egy kis változtatással amerika szerte a kínai gyorséttermek egyik kedvelt fogása.
Rendben kedves cathy222!
Kedves Zsuzsa56! Hamarosan felteszem az eredeti cajun receptet is, amibe mar kell a whisky. Tartalekold a whiskydet. :)
Kedves Spajzgirl, orommel. :)
Köszi a receptet,éppen van itthon Bourbon whiskym.Most kipróbálom.
Köszönöm az érdekes történetet hozzá! Imádom a cajen konyhát...