Bolognai palacsinta

Elkészítés módja
1. A 4 tojásból, lisztből, vízből palacsintatésztát keverek.
2. Hozzákeverem a szódabikarbónát, egy kis sóval, borssal fűszerezem.
3. A kockára vágott hagymát sertészsíron megpuhítom, hozzáadom a húst, a fokhagymát, a paradicsom szószt és egy kevés vizet, sót, borsot, kakukkfüvet.
4. Fedő alatt addig főzöm, amíg a hús puha nem lesz.
5. Ha nem elég krémes, fedő nélkül főzöm, amíg a felesleges vizet elpárologtatja.
6. A kész ragut még forrón egy-egy palacsintára halmozom, melegében megszórom reszelt sajttal és félbehajtom.
7. A sajt pillanatok alatt ráolvad és "összeragasztja" a palacsintánkat.
Bolognai palacsinta recepthez fűződő történet, jótanács
A ragut lehet gazdagítani reszelt sárgarépával, gombával, olajbogyóval, egyéb fűszerekkel, paprikával.
Hát...ezt a rondát sikerült. :(
Teszek fel képet, ígérem.
Soha meg nem tudjuk, hogy néz ki amikor készen van az étel ! ?
Egy fénykép jobban mutatna mint a hamburger. Lehet?
Ez a húsos változat még közelebb áll a szívemhez! Még jó, hogy mindjárt ebéd... :)