Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával

Elkészítés módja
1. A csirkecombot kifiléztem és a bőrét lehúztam. Lehelet vékonyan megsóztam.
2. Az olajat a szósszal serpenyőbe tettem és ráraktam a megmosott combokat. Fedő alatt puhára főztem.
3. A krumplit megmostam, héjában megfőztem. Amikor megfőtt leszűrtem, hideg vízzel leöblítettem és a héját lehúzva feldaraboltam. Egy tálba tettem, ételízesítővel megszórtam.
4. Egy evőkanál étolajon a vágott petrezselyemzöldjét átfuttattam és összekevertem vele a krumplit.
A bolognai szósz elkészítése:1. A paradicsomot ledaráltam, felfőztem, az összes zöldséget lereszeltem, étolajon megdinszteltem, majd leturmixoltam és a paradicsomra öntöttem.
2. Fűszereztem a fent felsorolt fűszerekkel. (Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ.)
3. Kb fél óráig főztem, majd üvegbe töltöttem, tartósítószert szórtam a tetejére és száraz dunsztba tettem.
4. Felhasználáskor a darált húst átfuttattam zsíron, majd ráöntöttem egy üveg szószt és készre főztem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.