Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva

Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recept
Hozzávalók
•  16 db bodzavirág
•  15 dkg finomliszt
•  2 tojás
•  1.5 dl világos sör vagy 3 dl fehérbor
•  1 csipet só
•  4 evőkanál porcukor
•  2 kávéskanál őrölt fahéj
A sütéshez:
•  1 l étolaj

Elkészítés módja

1. Keressünk, szép, éppen csak kinyílt, rovarmentes, egészséges bodzavirágokat, amelyeket kb. 10 cm-es “nyéllel” szedjünk-vágjunk le az ágakról, és lehetőleg frissen, minél hamarabb használjuk fel. Otthon, -na itt most bajban vagyok, mert egyesek szerint nem szabad megmosni, mert akkor az illatos virágpor lejön róla,- mások szerint viszont gyenge, permetező vízsugár alatt, vagy vízbe merítve le kell öblíteni, majd lerázni róluk a vizet, és tiszta konyharuhával gyengéden szárazra lapogatni.

2. Ezután a lisztet szitáljuk mélyebb tálba. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgájukat keverjük el a liszttel, majd apránként dolgozzuk bele a sört, (vagy bort) azután fedjük le, és pihentessük 15-30 percet. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá a sóval, majd dolgozzuk bele kanalanként, kíméletesen a masszába.

3. Forrósítsuk fel az olajat nem túl mély, de nagyobb lábosban-serpenyőben (akkor jó, ha 1 csipet beleszórt só vagy 1-2 pötty sörtészta azonnal habosodni kezd benne). Mártsuk a virágokat egyenként a masszába, éppen csak csepegtessük le, és tegyük a forró olajba. Süssük a virágokat mérsékelt tűzön, fedő nélkül 4-6 percig, aranysárgára. Papírkendőre szedve itassuk le a virágernyőkről az olajat, majd addig is, amíg az összes kisül, rakosgassuk papírkendővel kibélelt, nagyobb tálra és tartsuk melegen.

4. Keverjük össze a porcukrot és a vaníliát, majd tálaláskor hintsük meg ezzel a virágokat. Lehetőleg azonnal, frissen-ropogósan fogyasszuk. A rántott virágokhoz készíthetünk vanília-, vagy borsodót, de kínálhatjuk bodzaszörppel meglocsolva.

Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recepthez fűződő történet, jótanács

Készíthetünk mascarpone krémes cupcaket is és annak a tetejére helyezve kínálhatjuk a palacsintatésztában sült bodzavirágokat. A mascarpone krémhez szükséges: 25 dkg Mascarpone, fél citrom leve és héja, 12.5 dkg egyéb, mondjuk Philadelphia krémsajt/vagy habbá vert tejszín, porcukor, 2 evőkanál bodzaszörp. Mindent keverjünk össze, verjük fel a tejszínt kemény habbá, ízesítsük a 2 evőkanál bodzaszörppel és citromlével.

A leírásban szereplő Bodzás palacsinta, bodzavirág rántva recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (palacsinta receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.