Belga endívialeves

Belga endívialeves recept
Hozzávalók
•  4 fej friss belga endívia
•  fél fej hagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 db sárgarépa
•  3-4 evőkanál vaj
•  1 db babérlevél
•  1 kiskanál cukor
• 
•  bors
•  1 leveskocka
•  1 dl tejszín
•  2-3 evőkanál tejföl
•  1 kiskanál petrezselyemzöld
•  1 friss levendula

Elkészítés módja

1. Tisztítsuk meg az endíviákat, vágjuk ketté, majd szabaduljunk meg a keserű torzsáktól. Pucoljuk meg a répát és reszeljük le. Hámozzuk le a hagyma héját és vágjuk fel apróra a kívánt mennyiséget. Pucoljuk meg a 2 gerezd fokhagymát is.

2. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát, fokhagymát, répát és az endíviát és pároljunk mindent együtt, addig, amíg az endívia barnulni kezd. Szórjuk meg a barna cukorral, öntsük fel a leveskockából főzött lével, dobjuk rá a babért és szórjuk meg borssal.

3. Főzzük fedő alatt kb. 15 percig, majd öntsük rá a tejszínt. Turmixoljuk össze. Petrezselyemzölddel vagy snidlinggel díszítjük. A tejfölt csak tálaláskor tesszük a leves tetejére.

Belga endívialeves recepthez fűződő történet, jótanács

Lehet a levest dúsítani pirítóskockákkal - croutonnal -, vagy díszíteni levendulával, Franciaországban azzal szokták.Hollandiában burgonyával készítik.

A leírásban szereplő Belga endívialeves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Belga endívialeves recept - 4 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #7009 2013. 08. 05. 17:19 Válasz

    most olvastam, hogy a mogyoróhoz hasonlítják az ízét (szerintem egyáltalán nem hasonlít hozzá!) feltettem egy cikket a belga cikória múzeumról....akit érdekel...ott folytatjuk az "ankétot"

  2. manócska
    manócska #6980 2013. 08. 03. 22:59 Válasz

    Még én sem ettem, de biztosan finom lehet:)

  3. spajzgirl
    spajzgirl #6896 2013. 07. 30. 14:59 Válasz

    Nincs! Ezt így ki merem jelenteni..
    Annyira különleges, és ami érdekes, hogy akár mennyi ideig főzöd mindig ropogós marad!

  4. cherryka
    cherryka #6895 2013. 07. 30. 14:46 Válasz

    Sosem ettem még endíviát... Van valami, amihez hasonlít az íze?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Belga endívialeves recept - 4 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #7009 2013. 08. 05. 17:19 Válasz

    most olvastam, hogy a mogyoróhoz hasonlítják az ízét (szerintem egyáltalán nem hasonlít hozzá!) feltettem egy cikket a belga cikória múzeumról....akit érdekel...ott folytatjuk az "ankétot"

  2. manócska
    manócska #6980 2013. 08. 03. 22:59 Válasz

    Még én sem ettem, de biztosan finom lehet:)

  3. spajzgirl
    spajzgirl #6896 2013. 07. 30. 14:59 Válasz

    Nincs! Ezt így ki merem jelenteni..
    Annyira különleges, és ami érdekes, hogy akár mennyi ideig főzöd mindig ropogós marad!

  4. cherryka
    cherryka #6895 2013. 07. 30. 14:46 Válasz

    Sosem ettem még endíviát... Van valami, amihez hasonlít az íze?

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.