Belga endívialeves
Elkészítés módja
1. Tisztítsuk meg az endíviákat, vágjuk ketté, majd szabaduljunk meg a keserű torzsáktól. Pucoljuk meg a répát és reszeljük le. Hámozzuk le a hagyma héját és vágjuk fel apróra a kívánt mennyiséget. Pucoljuk meg a 2 gerezd fokhagymát is.
2. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, dobjuk rá a hagymát, fokhagymát, répát és az endíviát és pároljunk mindent együtt, addig, amíg az endívia barnulni kezd. Szórjuk meg a barna cukorral, öntsük fel a leveskockából főzött lével, dobjuk rá a babért és szórjuk meg borssal.
3. Főzzük fedő alatt kb. 15 percig, majd öntsük rá a tejszínt. Turmixoljuk össze. Petrezselyemzölddel vagy snidlinggel díszítjük. A tejfölt csak tálaláskor tesszük a leves tetejére.
Belga endívialeves recepthez fűződő történet, jótanács
Lehet a levest dúsítani pirítóskockákkal - croutonnal -, vagy díszíteni levendulával, Franciaországban azzal szokták.Hollandiában burgonyával készítik.
most olvastam, hogy a mogyoróhoz hasonlítják az ízét (szerintem egyáltalán nem hasonlít hozzá!) feltettem egy cikket a belga cikória múzeumról....akit érdekel...ott folytatjuk az "ankétot"
Még én sem ettem, de biztosan finom lehet:)
Nincs! Ezt így ki merem jelenteni..
Annyira különleges, és ami érdekes, hogy akár mennyi ideig főzöd mindig ropogós marad!
Sosem ettem még endíviát... Van valami, amihez hasonlít az íze?