Bazsalikomos karotta
Elkészítés módja
1. A karottát – különösen új korában – nem kell feltétlenül lehámozni, elegendő, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és lobogva forró, sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük két evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevéllel.
2. Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta, és máris tálaljuk. Tetejére díszítésül friss bazsalikomleveleket szórhatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.