Barackos, túrókrémes kocka

Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
2. A lisztet a tojássárgájával felváltva belekeverjük a fehérjehabba. Ezután kapunk egy kemény és sima piskótatésztát, amit egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe belekenünk és 180 fokon, 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. Eközben a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliaaromát, narancshéjat, majd az aprított barackokat és jól elkeverjük.
4. A tejszínből a cukorral a habfixálóval kemény habot verünk. A krémsajtot a hűtőből már előre kivesszük, hogy szoba hőmérsékletű legyen, és úgy keverjük hozzá a túróhoz. A legvégén a tejszínhabot hozzákeverjük.
5. A piskótára rákenjük a túrókrémet, és egyenletesen elsimítjuk.
6. A barackokat felszeleteljük úgy, hogy két felet illesztünk össze és egymás mellé tesszük a túrókrémen.
7. Hűtőbe tesszük 1 órára.
8. Ezután a zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a barackok tetejére úgy, hogy befedje azokat. Mindezt úgy végezhetjük el, hogy a tepsibe teszünk egy összehajtott alufóliát, és a süteményt körbe kibéleljük, így nem folyik el a zselatin.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.