Banántorta fehér csokikrémes pudinggal

Elkészítés módja
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
2. A lisztet a cukrot és a mandulát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat és a száraz alapanyagokkal összevegyítjük. A tojássárgáját és a a tearumot is a tésztához adjuk.
3. Egy tortaformát kivajazunk és megszórjuk liszttel, majd belehelyezzük a jól összedolgozott tésztát és az előmelegített sütőbe toljuk. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
4. A fehér csokit, a vizet és 1.5 dl tejszínt alacsony hőfokon addig melegítünk, amíg a fehér csoki fel nem olvad. Ezután félrehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a pálinkát vagy Grand Marnier likőrt és hagyjuk kihűlni.
5. Közben elkészítjük a vaníliapudingot a használati utasítás szerint, lassú tűzön, habverővel folyamatosan kevergetve. A zselatint is hozzákeverjük. Amíg hűl a pudingunk, felverjük a maradék tejszínt, majd később összevegyítjük a langyosra hűlt vaníliapudinggal.
6. Ezután a banánokat felkarikázzuk, vajban egy kevés barna cukor hozzáadásával megpároljuk, ráöntünk egy kis konyakot és flambírozzuk.
7. Utolsó lépésként a kihűlt linzerszerű tortaalapot megkenjük először a pudingkrémmel, majd a fehér csokikrémmel. Ezután ráhelyezzük a tetejére a flambírozott banánokat és leöntjük a maradék mázzal.
A tortát fogyasztás előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük.
Gratulálok a ballagónak...remélem ízleni fog neki is, mintamennyire az én 2 leánykámnak...
Nekem is nagyon teteszik!Biztosan fincsi.
NAGYON tetszik ez a tortád is, megsütöm a lányom ballagására.