Bakonyi sertésszelet

Elkészítés módja
1. A sertéshúst felszeletelem, kiklopfolom, enyhén megsózóm, majd lisztbe megforgatva natúrszeletnek elősütöm.
2. A füstölt szalonnát apró kockára vágom, üvegesre kisütöm, leöntöm a zsírját és egy kevés olajat teszek hozzá.
3. Megdinsztelem a hagymát rajta, majd félrehúzom és két teáskanál őrölt paprikát szórok rá.
4. Ezek után beleteszem a hússzeleteket, egy pohár vízzel felengedem és fedő alatt puhára párolom.
5. Beleöntöm a gombát, a tejfölt és az egészet összeforralom. (Nem kell rá külön habarás, mert a natúr szeleteken levő liszt elegendő sűrűséget ad neki.)
6. A tésztát a szokásos módon kifőzöm és tálalom. (Galuskával is kiváló.)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.