Bajor kelbimbó

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon kevergetve megpároljuk. A tűzről lehúzva a fűszerpaprikával meghintjük. Egy deci vizet öntünk rá, majd a tűzre visszatolva sűrű pörköltalapot főzünk belőle. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk. A pörköltalapra rakjuk, kevergetve megpirítjuk, majd kevés vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig főzzük.
2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk, majd a pörkölthöz adjuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a szobahőmérsékleten fölengedett kelbimbót is hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára. Puha kenyérrel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.