Hozzávalók
• 1 csomag mirelit leveles tészta (500 g)
• 2 pár virsli (300 g)
• mustár ízlés szerint
• 1 tojás
Elkészítés módja
1. A tésztát kiolvasztjuk és 2-4 mm vékonyra kinyújtjuk.
2. Bekenjük mustárral.
3. A tészta két szélére helyezzük a virsliket és egyszerre kezdjük el feltekerni mindkét oldalról.
4. Éles késsel 2 cm-es szeleteket vágunk, tepsibe tesszük és felvert tojással megkenjük őket.
5. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük.
Bagolyszem recepthez fűződő történet, jótanács
Mustár helyett használhatunk ketchupot, de lehet úgy is, hogy fele mustár, fele ketchup. Nagyon feldobja az ízét, ha a tésztára kent mustárra vagy ketchupra reszelt sajtot szórunk. Sütési hőmérséklet és idő sütőfüggő. Én 180 fokon alsó-felső lánggal 35-40 perc alatt sütöm készre.
A leírásban szereplő Bagolyszem recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Nagyon jól néz ki tetszik:)
Nagyon jól hangzik:-)