Bableves nyúljával, csipetkével

Elkészítés módja
1. A babot előző este beáztatom (így gyorsabban megfő).
2. Másnap felteszem főni a nyúljával együtt. Amikor félig megfőttek beleteszem a zöldségeket és tovább főzöm amíg puha nem lesz.
3. Közben elkészítem a rántást: pici olajba megpirítom a lisztet és megszórom pirospaprikával, majd felengedem vízzel és a levest felöntöm vele.
4. Összeforralom, sózom és teszek bele egy kávéskanál házi csípős darált paprikát (saját készítésű).
5. Közben a tojást sózom, összekeverem a liszttel és a kész masszából csipetkéket készítek, utána a levesbe teszem és még 5 percig főzöm.
Bableves nyúljával, csipetkével recepthez fűződő történet, jótanács
Ízlés szerint tejföllel fogyasztható.
A füstölt nyúlja a sertésoldalasról levágott, porcogós húsos rész!
Nagyon finom laktat étel
No most,hogy látom a bablevest tényleg valahol félúton találkozhattunk volna egy cserére a prószáért.
Ez az egy étel amit csípősen szeretek.:) Nálunk holnap ez lesz, de én fánkot gondoltam mellé.
A leves után egy kis pogácsa és más nem is kell.
A párom nagy kedvence, nálunk is füstölt hússal az igazi, na és kicsit csípősen! :)
Én is teszek bele ,írtam is .
Finom,gazdag leves!
imádom a bablevest is!!! én még pici erős pistát is szoktam bele, de anélkül is nyammm!!!
(épp meg akartam kérdezni mi az a nyúlja, de már ott is a válasz!) :)