Aszalt szilvával töltött, fonott kalácska

Elkészítés módja
1. A lisztet a dagasztógép táljába öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, sót, cukrot, vajat, whiskey-t, tojást és a tejjel közepesen lágy tésztát gyúrunk. 1 órát kelesztjük.
2. Addig a szilvát apróra vágjuk és összekeverjük az apróra vágott mandulával, barna cukorral és a gránátalmasziruppal.
3. A tésztát 6 egyenlő súlyú cipóvá formázzuk és így járunk el a töltelékkel is.
4. Kinyújtjuk téglalap alakúra és rásimítjuk a tölteléket.
5. Feltekerjük és hármat összefogva megfonjuk.
6. A két végét alulra hajtjuk és szilikonpapírral bélelt sütőlemezre tesszük mind a két fonott kalácskát.
7. Duplájára kelesztjük, majd lekenjük tojással és megszórjuk a pisztáciával és a jégcukorral.
8. Légkeverése sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Aszalt szilvával töltött, fonott kalácska recepthez fűződő történet, jótanács
Húsvétra ajánlom ezt a saját receptet.
Szia t.variam.Természetesen más öntetet,vagy lekvárt is használhatsz.Nekem ez maradék volt,és nagyon passzolt a kellemes illatos gránátalmás öntet.Igazából öntetnek készítettem 2 db gránátalma magjából,némi fűszerrel,és barnacukorral.Mi nagyon szeretjük,a Pavlován,meg egyszerűen csodálatos!
Zsuzsa, nekem ez tetszik,szoktam húsvérkor kalácsot sütni, és ez nem a megszokott. De: gránátalma sziruppal még nem találkoztam. Lehet valamivel helyettesíteni?