Aszalt szilvás torta
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom.
2. A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá felverem.
3. A sárgáját az olajjal, vízzel és 4 dkg cukorral habosra kikeverem.
4. Majd összekeverem óvatosan a sárga és a fehér masszát, és legvégül hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
5. A masszát egy közepes méretű tortaformába teszem és kisütöm.
6. Amikor kisült és kihűlt a tészta, akkor három egyenlő részre felvágom és a következő krém kerül rá.
7. A tejet a 3 kanál cukorral felforralom.
8. A pudingot csomómentesre kikeverem, a forrásban lévő tejhez adom és sűrűre befőzöm, majd kihűtöm.
9. A tejszínt habbá verem és hozzáadom a porcukrot.
10. Amikor a tortát három egyenlő részre vágom, az alsó lapot visszateszem a kapcsos formába és a pudingot ráteszem, erre kerül a felvert tejszínt.
11. A tejszínbe teszem az aszalt szilvát, majd ismét lap, krém, tejszín és szilva, majd a harmadik lap.
12. Hűtőbe teszem, amíg megdermed.
13. Amikor megdermedt, leveszem a tortaformát és tejszínhabbal és aszalt szilvával díszítem.
Köszönöm szépen
Szép habos-babos! Aszalt szilvás minden mennyiségben!!! :)
Szép torta!