Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell

Elkészítés módja
1. A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat meghintjük, olajjal bekenjük és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. (Legjobb egy éjszakán keresztül otthagyni.)
2. Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk (kicsit áztatjuk is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugunk.
3. Mindegyik hússzeletbe 3-3 szilvát göngyölünk, a szalonnaszeletekkel körbetekerjük, amit ha kell, fogvájóval is rátűzünk. Előmelegített, forró sütőben (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 15 percig sütjük.
4. Tálaláskor a göngyölt pecsenyéket kissé ferdén fölszeleteljük. Köretnek párolt rizs és vajban sült almakarikák illenek hozzá.
Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.
Nagyon örülünk, hogy elnyerte a tetszését, majd számoljon be a végeredményről.
Nagyon tetszik,el is készítem,köszönöm.