Aszalt szilvás mákos guba

Elkészítés módja
1. A kifliket kockára vágjuk és egy tálba rakjuk.
2. A tejet egy csipet sóval felforrósítjuk és az aszalt szilvát négyfelé darabolva hozzákeverjük. Így hagyjuk 1/2 órát ázni.
3. Ezután a kiflikre öntjük és hagyjuk, hogy megszívják magukat a tejjel.
4. A mákhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és összekeverjük. A kiflikre öntjük és kanállal az egészet összeforgatjuk.
5. Egy négyszögletes sütőformát kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával és beleöntjük a mákos gubát.
6. A tojásokat a tejszínnel és a cukorral felverjük, majd a krémsajtot is hozzákeverjük. Ráöntjük a gubára, és megszórjuk a holland kétszersültből darált morzsával. (Ez azért van, mert sokkal finomabb és édesebb a hagyományos morzsánál. Persze akinek ez nincs, jó a másik is.)
7. Vajat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőbe tolva, 160 fokon szép pirosra megsütjük.
8. Amint kihűlt négyzetekre szeleteljük és tejcsokoládé ízű pudingkrémmel leöntve tálaljuk. (A fele mennyiségű pudingporból érjük el a hígabb pudingkrémet, 5 dl tejhez fél csomag pudingpor, és cukor, de készíthetjük más ízesítéssel is.)
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.