Aszalt szilvás mákos guba

Aszalt szilvás mákos guba recept
Hozzávalók
•  6 db szikkadt kifli-zsemle
•  5 dkg aszalt szilva mag nélkül
•  2 dl tej
•  5 dkg cukor
•  10 dkg darált mák
•  1 citrom reszelt héja
•  3 tojás
•  1 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg krémsajt (mascarpone)
•  2 dl tejszín
•  3 evőkanál darált holland kétszersült
•  5 dkg vaj
•  csipet só
•  1/2 csomag tejcsokoládé ízű pudingpor
A szóráshoz:
•  vaj
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A kifliket kockára vágjuk és egy tálba rakjuk.

2. A tejet egy csipet sóval felforrósítjuk és az aszalt szilvát négyfelé darabolva hozzákeverjük. Így hagyjuk 1/2 órát ázni.

3. Ezután a kiflikre öntjük és hagyjuk, hogy megszívják magukat a tejjel.

4. A mákhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és összekeverjük. A kiflikre öntjük és kanállal az egészet összeforgatjuk.

5. Egy négyszögletes sütőformát kikenünk vajjal, megszórjuk morzsával és beleöntjük a mákos gubát.

6. A tojásokat a tejszínnel és a cukorral felverjük, majd a krémsajtot is hozzákeverjük. Ráöntjük a gubára, és megszórjuk a holland kétszersültből darált morzsával. (Ez azért van, mert sokkal finomabb és édesebb a hagyományos morzsánál. Persze akinek ez nincs, jó a másik is.)

7. Vajat morzsolunk a tetejére és előmelegített sütőbe tolva, 160 fokon szép pirosra megsütjük.

8. Amint kihűlt négyzetekre szeleteljük és tejcsokoládé ízű pudingkrémmel leöntve tálaljuk. (A fele mennyiségű pudingporból érjük el a hígabb pudingkrémet, 5 dl tejhez fél csomag pudingpor, és cukor, de készíthetjük más ízesítéssel is.)

A leírásban szereplő Aszalt szilvás mákos guba recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (mákos guba, aszalt szilva) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.