Aszalt szilvás gyümölcsleves
Elkészítés módja
1. 1 liter vízben feltesszük főzni a magozott aszalt szilvát, kockára vágott almát a fűszerekkel, sóval, cukorral.
2. Ha már megpuhultak, a tejszínt a keményítővel kikeverjük és a főzőléből is teszünk hozzá, nehogy összekapja, majd jól kikeverjük.
3. A levesünket behabarjuk és a citromlét is belecsurgatjuk. 1-2 perc és kész, már nem szabad tovább főzni.
4. A tetejét őrölt fahéjjal is megszórhatjuk, de aki szereti, tejszínhabot tehet a tetejére.
5. Csészékben kínáljuk, télen langyosan, nyáron hidegen.
Aszalt szilvás gyümölcsleves recepthez fűződő történet, jótanács
Itt a szezonja a jó időben a friss, hűs levesnek.
Szeretem a gyümölcs leveseket, főleg nyáron a nagy melegben a legjobb. Aszalt szilvával is ki fogom próbálni, biztos finom.