Anna lángosa
Elkészítés módja
1. A megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrés után azonnal áttörjük és hagyjuk lehűlni.
2. Közben az élesztőt a tejben, a cukorral összekeverjük és a lisztes burgonyához adjuk.
3. Megsózzuk és egy-két evőkanál langyos vizet adunk hozzá, majd egy keverőgéppel addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény oldalától.
4. Ekkor meleg helyre tesszük keleszteni.
5. Amint megkelt, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk tetszés szerinti nagyságúra, kiszaggatjuk és forró olajban, kb. 1-2 perc alatt szép pirosra megsütjük. Tejföllel és reszelt sajttal körítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.