Anna lángosa

Anna lángosa recept
Hozzávalók
•  30 dkg liszt
•  20 dkg burgonya
•  1 dkg élesztő
•  1 dkg só
•  2 dkg cukor
•  1.5 dl tej
•  0.5 dl víz
A sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrés után azonnal áttörjük és hagyjuk lehűlni.

2. Közben az élesztőt a tejben, a cukorral összekeverjük és a lisztes burgonyához adjuk.

3. Megsózzuk és egy-két evőkanál langyos vizet adunk hozzá, majd egy keverőgéppel addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény oldalától.

4. Ekkor meleg helyre tesszük keleszteni.

5. Amint megkelt, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk tetszés szerinti nagyságúra, kiszaggatjuk és forró olajban, kb. 1-2 perc alatt szép pirosra megsütjük. Tejföllel és reszelt sajttal körítve tálaljuk.

A leírásban szereplő Anna lángosa recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lángos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.