Ananászos rakott tarja

Ananászos rakott tarja recept

Elkészítés módja

1. A húst 10-12 szeletre vágjuk, kiverjük, inas részeit beirdaljuk.

2. A fokhagymát összezúzzuk, a mustárral, sóval, curryporral meg a borssal együtt és az olajba keverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük.

3. Az ananászt lecsöpögtetjük, a levéből 1 decit félreteszünk.

4. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

5. A tejfölt a tejszínnel és az ananászlével összekeverjük, a sajt kétharmadát hozzáadjuk.

6. A tálat alufóliával kibéleljük.

7. A szalonna egyharmadát egy kb.18 centi átmérőjű, 8 centi magas tűzálló tálba szórjuk. Erre hússzeleteket fektetünk, ananásszal megszórjuk, a sajtos massza egyharmadát rálocsoljuk. Ezt a rétegezést még kétszer megismételjük, végül a tetejét a maradék sajttal behintjük.

8. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 150 °C) 1 óra 15 percen át sütjük úgy, hogy az első fél órában letakarjuk.

9. Ha kihűlt, 1 napig a hűtőszekrényben pihentetjük, így nemcsak jobban szeletelhető, hanem azt a levet is magába szívja amit engedett, kicsit jobban összeérik. 10. Cikkekre vágva, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Ananászos rakott tarja recepthez fűződő történet, jótanács

A mesterszakács oldalról készítettem el. Finom volt, érdemes kipróbálni másoknak is. Köszönöm a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.