Almás linzer

Almás linzer recept
Hozzávalók
•  30 dkg liszt
•  25 dkg margarin
•  1 csomag sütőpor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  3 evőkanál kristálycukor
•  1 db tojás
A kenéshez:
•  lekvár
A töltelékhez:
•  6 darab hámozott magozott alma
•  15-20 dkg kristálycukor
•  1 citrom leve
•  fahéj
•  1 csomag vaníliás puding

Elkészítés módja

1. A töltelék elkészítésével kezdjük, mert nem baj, ha egy picit hűl, mielőtt a tésztára tesszük.

2. Az almát megpucoljuk, nagyon apró darabokra vágjuk, annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje.

3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a fahéjat.

4. Amikor megpuhult az alma, a vaníliapudingot nagyon kevés vízben elkeverjük és ezt is a töltelékhez adjuk, majd pár percig főzzük.

5. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.

6. Megkenjük lekvárral (én most baracklekvárt használtam, mert ez különösen finom a fahéjas almával).

7. Rátesszük a pudingos almát és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük.

Almás linzer recepthez fűződő történet, jótanács

Egyszerű, gyors sütemény, és nagyon finom.

A leírásban szereplő Almás linzer recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (linzer recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Almás linzer recept - 6 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #5158 2013. 05. 12. 22:16 Válasz

    Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!

  2. manócska
    manócska #5149 2013. 05. 12. 21:47 Válasz

    Nagyon jól néz ki az almás linzered.

  3. t.variam
    t.variam #5141 2013. 05. 12. 20:15 Válasz

    Tényleg jól mutat, ezután én is pudinggal fogom felturbózni. az almás pitét. :)

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5137 2013. 05. 12. 18:06 Válasz

    Nagyon finom süti.
    Hasonlót már sütöttem.
    Gratulálok.
    Ügyes vagy Szabina.
    Üdv:Edit.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5118 2013. 05. 12. 11:13 Válasz

    Érdekes elkészítési mód,nekem tetszik.Ügyes vagy!

  6. cherryka
    cherryka #5113 2013. 05. 12. 08:30 Válasz

    Szinte ide érzem a fahéjas alma illatát! Mennyei! :) Ilyen töltelékből szoktam készíteni a sütés nélküli almatortát, babapiskótával rétegezve.
    Annyira jól mutat a sütiden, hogy nem reszelve van az alma, hanem látni a darabkákat. Meg hogy a citromnak hála szép sárga maradt, és nem barnult meg (bár ez részben az alma fajtájától is függ). Nagyon gusztusos! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Almás linzer recept - 6 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #5158 2013. 05. 12. 22:16 Válasz

    Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!

  2. manócska
    manócska #5149 2013. 05. 12. 21:47 Válasz

    Nagyon jól néz ki az almás linzered.

  3. t.variam
    t.variam #5141 2013. 05. 12. 20:15 Válasz

    Tényleg jól mutat, ezután én is pudinggal fogom felturbózni. az almás pitét. :)

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5137 2013. 05. 12. 18:06 Válasz

    Nagyon finom süti.
    Hasonlót már sütöttem.
    Gratulálok.
    Ügyes vagy Szabina.
    Üdv:Edit.

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #5118 2013. 05. 12. 11:13 Válasz

    Érdekes elkészítési mód,nekem tetszik.Ügyes vagy!

  6. cherryka
    cherryka #5113 2013. 05. 12. 08:30 Válasz

    Szinte ide érzem a fahéjas alma illatát! Mennyei! :) Ilyen töltelékből szoktam készíteni a sütés nélküli almatortát, babapiskótával rétegezve.
    Annyira jól mutat a sütiden, hogy nem reszelve van az alma, hanem látni a darabkákat. Meg hogy a citromnak hála szép sárga maradt, és nem barnult meg (bár ez részben az alma fajtájától is függ). Nagyon gusztusos! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.