Almás linzer

Elkészítés módja
1. A töltelék elkészítésével kezdjük, mert nem baj, ha egy picit hűl, mielőtt a tésztára tesszük.
2. Az almát megpucoljuk, nagyon apró darabokra vágjuk, annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje.
3. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és a fahéjat.
4. Amikor megpuhult az alma, a vaníliapudingot nagyon kevés vízben elkeverjük és ezt is a töltelékhez adjuk, majd pár percig főzzük.
5. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
6. Megkenjük lekvárral (én most baracklekvárt használtam, mert ez különösen finom a fahéjas almával).
7. Rátesszük a pudingos almát és előmelegített sütőben, közepes lángon 45 perc alatt megsütjük.
Almás linzer recepthez fűződő történet, jótanács
Egyszerű, gyors sütemény, és nagyon finom.
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek!
Nagyon jól néz ki az almás linzered.
Tényleg jól mutat, ezután én is pudinggal fogom felturbózni. az almás pitét. :)
Nagyon finom süti.
Hasonlót már sütöttem.
Gratulálok.
Ügyes vagy Szabina.
Üdv:Edit.
Érdekes elkészítési mód,nekem tetszik.Ügyes vagy!
Szinte ide érzem a fahéjas alma illatát! Mennyei! :) Ilyen töltelékből szoktam készíteni a sütés nélküli almatortát, babapiskótával rétegezve.
Annyira jól mutat a sütiden, hogy nem reszelve van az alma, hanem látni a darabkákat. Meg hogy a citromnak hála szép sárga maradt, és nem barnult meg (bár ez részben az alma fajtájától is függ). Nagyon gusztusos! ;)