Almás krémes

Elkészítés módja
1. A tojásokból hagyományos módon piskótát sütünk. ( ez a mennyiség egy nagy gáztepsihez való)
2 . Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk és kevés cukorral, őrölt fahéjjal megszórva megpároljuk.3. Ezt a masszát, ha kihűlt piskótára kenjük.
4. A pudingport a tejben ízlés szerinti cukorral megfőzzük, kihűtjük.
5. A tejszínt kemény habbá verjük és háromnegyed részét és a felolvasztott zselatint összekeverve a kihűlt pudinghoz adjuk.
6. Egyenletesen rákenjük az almára.
7. A maradék tejszínhabot rásimítjuk, őrölt fahéjjal megszórjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
Almás krémes recepthez fűződő történet, jótanács
Én minden ilyen sütihez vizes piskótát sütök, ami sosem esik össze :) Ahány tojás, annyi evőkanál víz és dupla evőkanál cukor és liszt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.