Almás krémes

Elkészítés módja
1. A 25 dkg vajat a 8 dkg liszttel összedolgozzuk szép hólyagosra annyi sós, langyos vizet hozzáadva, hogy közepes keménységű rétestésztát kapjunk. Letakarva 25 percig pihentetjük. Ezután vékony lappá nyújtjuk és a lisztes vajat rákenjük. 4 részbe hajtjuk, amit még 15 perc pihentetés után megismétlünk. (Mindig egy irányba hajtogassunk)
2. Egy 23×38 cm-es tepsiben szép világosra sütjük mind a két lapot. A második megsült lapot a tepsiben hagyjuk, erre öntjük az almakrémet és a másik lappal befedjük. Nem kell kijelölni a sütemény vágási felületét.
3. Az almatöltelék elkészítése: A reszelt almát 7 dl vízben feltesszük főni, majd beleszórjuk a cukrot és jól elkeverjük. Amikor megpuhult, hozzáöntjük a 3 dl vízben elkevert pudingporokat, ízesítjük citromlével és 5 percig kevergetés mellett forraljuk.
4. Amikor elkészült, még forrón a tepsiben várakozó tésztára öntjük, elsimítjuk és a másik lappal befedjük.
5. Hűtőbe tesszük és 2-3 óra alatt jól kihűtjük, végül felszeleteljük.
Nagyon jól néz ki:)
Jól né ki, biztos finom :)