Almás-gombás rakott burgonya
Elkészítés módja
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felét darabosra törjük, hogy jobban felszívhassa a sülés közben keletkező ízes nedveket. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymákat apróra vágjuk. A gombát megmossuk és vékonyra felszeleteljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
2. A hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a gombát és együtt készre pároljuk úgy, hogy csak a sűrű szaftja maradjon, ne maradjon túl sok leve. Ha készen van sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a petrezselymet is.
3. Zsírozott, morzsázott tepsiben vagy hőálló edényben lerakjuk a megtört burgonyát. Citromborssal jól megszórjuk. Erre kerül egymás után sorban a hagymás gomba, az alma kockák, és a tojások karikákra szeletelve. Ismét meghintjük citromborssal, rákenjük a tejfölt, végül az egészet beborítjuk a megmaradt, karikára vágott burgonyával. Ezt is citromborsozzuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, végül sajttal megintjük.
4. 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Almás-gombás rakott burgonya recepthez fűződő történet, jótanács
Különleges ízvilágú, nagyon finom étel. Akár hús nélküli főfogásnak, akár köretnek kiválóan megfelel. Citrombors helyett sózzuk, borsozzuk, és egy-egy kiskanál citromlevet hinthetünk rá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.