Albán krémes

Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük, majd a lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tojásos cukorhoz keverjük.
2. Egy 23x34 cm-es tepsibe öntve 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük.( Egy vékony piskótát fogunk kapni.)
3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, liszttel, fele adag tejjel csomómentesre kikeverjük. A többi tejet a végén hozzáadva felfőzzük sűrűre.
4. A tojásfehérjét a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük és a forró krémbe belekeverjük.
5. A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk, majd oldódásig felmelegítjük és a krémhez keverjük.
6. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe és lekvárral megkenjük, majd a krémet ráöntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
7. A lisztet, cukrot, kakaóport a tejet összekeverjük és felfőzzük, majd tűzről levéve, hozzákeverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet és a vajjal habosra keverjük.
8. A tésztát kivesszük a hűtőből és a vaníliás krémet rákenjük.
9. A kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzákeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csurgatjuk és egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk.
10. Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretre vágjuk fel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.