Albán krémes

Albán krémes recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  4 db tojás
•  4 evőkanál finomliszt
•  4 evőkanál cukor
•  1 kávéskanál sütőpor
•  3 evőkanál eperlekvár
A vaníliás krémhez:
•  6 db tojás
•  18 dkg cukor
•  5 evőkanál finomliszt
•  6.75 dl tej
•  3 csomag vaníliás cukor
•  2 evőkanál zselatin
A csokis krémhez:
•  3 evőkanál finomliszt
•  1.5 dl tej
•  4.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
•  15 dkg cukor
•  15 dkg puha vaj
•  1 teáskanál zselatin
A csokimázhoz:
•  5 evőkanál porcukor
•  0.75 dl víz
•  5 evőkanál kakaópor
•  10 dkg puha vaj
•  23x24 cm-es tepsi

Elkészítés módja

1. A tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük, majd a lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tojásos cukorhoz keverjük.

2. Egy 23x34 cm-es tepsibe öntve 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük.( Egy vékony piskótát fogunk kapni.)

3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral, liszttel, fele adag tejjel csomómentesre kikeverjük. A többi tejet a végén hozzáadva felfőzzük sűrűre.

4. A tojásfehérjét a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük és a forró krémbe belekeverjük.

5. A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk, majd oldódásig felmelegítjük és a krémhez keverjük.

6. A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe és lekvárral megkenjük, majd a krémet ráöntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

7. A lisztet, cukrot, kakaóport a tejet összekeverjük és felfőzzük, majd tűzről levéve, hozzákeverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet és a vajjal habosra keverjük.

8. A tésztát kivesszük a hűtőből és a vaníliás krémet rákenjük.

9. A kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzákeverjük a vajat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csurgatjuk és egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk.

10. Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretre vágjuk fel.

A leírásban szereplő Albán krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.