Piknikezés a szabadban – avagy mire lehet szükségünk ilyenkor?

Piknikezés a szabadban – avagy mire lehet szükségünk ilyenkor?
Szerző: admin

A piknikezés régen igen elterjedt kikapcsolódási forma volt, és néhány országban, például Angliában a mai napig is nagy népszerűségnek örvend. A kellemes, szabadban töltött pihenés finom ételek és italok társaságában rendkívül relaxáló élmény lehet. Ehhez pedig nincs szükségünk másra, mint egy pokrócra, étkészletre, na és persze a praktikus nassolni valókra. Nagyszerű kikapcsolódás lehet kirándulások alatt, de még a rokoni találkák során is. Felmerül azonban a kérdés: mit tartalmazzon a piknikkosarunk?

Étkészlet – de azért ne a Zsolnay

Rengeteg olyan praktikus étkészletet kapni már, amely nehezen törnek vagyis kevésbé kényesek. Ha stílusosak szeretnénk lenni és kerülni a műanyagot, akkor ma már igazán trendi fa és kő tányérokat is beszerezhetünk, valamint bambusz étkészleteket. Az ilyen tányérok könnyen tisztíthatóak, nehezen törnek és stílusosan mutatnak a piknikező pokrócon. Fontos, hogy a méretük ne legyen túl nagy, mert így nehezebben szállíthatóak. Poharak tekintetében is hasonló a helyzet. Aki kerámia helyett jobban ragaszkodik az üveghez, az inkább a vastagabb falú poharak közül válasszon. A vastagabb típusok ma már akár borospohár formájában is fellelhetőek.
 

Jól zárható és könnyen mosható dobozok az ételeknek

Napjainkban már ezekből is kaphatóak olyan stílusos darabok, amelyek kifejezetten jól mutatnak egy szépen megterített pikniken. Mindenki ismeri ezeket a jól zárható dobozokat, amelyek ebben az esetben nagy segítségünkre lesznek az ételek szállításánál. A nagyobb dobozokhoz pedig érdemes külön jégakkukat is beszerezni, így nem kell az egész kosarat hűteni, hanem specifikusan csak azt, amit szükséges.
 

Doboz a használt étkészletnek

Ha végeztünk a piknikkel, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy gyorsan berámoljuk egy zárható dobozba. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor törlőkendővel áttörölhetjük őket. Sőt, ha például citromlével feltöltött spriccelős flakont is viszünk magunkkal, akkor már ott helyben előmosogathatunk vele. A citromlé környezetbarát, oldja a zsírt és azonnal tisztává varázsolja a tányérokat.
  

Milyen ennivalókat vigyünk?

Attól függően érdemes megválasztanunk az ételek jellegét, hogy milyen hosszú útra megyünk. Aki nagyon különlegeset szeretne, az süthet süteményeket, pakolhat be finom pástétomokat és sült húsokat, na meg főtt finomságokat. Ebben az esetben tényleg nem árt, ha valóban beszerezünk pár jégakkut. Viszont hűtés nélkül is könnyen kivitelezhető a piknikezés. Ilyenkor a fókusz azokra az élelmiszerekre esik, amelyek leginkább zsírban sültek vagy füstöltek. Hűtés nélkül sokáig elállnak a zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, a füstölt kolbász, szalonna, tepertő valamint a különféle keménysajtok is. Ebben az esetben valóban a minőségi keménysajtokra kell gondolni, amelyek jól bírják a meleget. Ha a húsokat alaposan átsütve, zsírban tárolva tesszük el, azok szintén tökéletesen szállíthatóak jégakku nélkül is. Nem kell tehát azoknak sem lemondani a piknik öröméről, akik olyan hosszú útra mennek, hogy a jégakku már nem lenne elég hozzá.

A fenti cikk szponzorált tartalomként jelent meg oldalunkon.

0 hozzászólás

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.