Ételek, amiktől frászt kapsz

Ételek, amiktől frászt kapsz
Szerző: admin

Finomságok Halloween bulira

Megérkezett már az igazi hideg. Ilyenkor az ember hajlamos kicsit befelé fordulni a sötét, nyirkos reggelektől és a korai sötétedéstől. Ezért is, mióta világ a világ, ekkorra időzítettünk több ünnepet, amitől jobb kedvre derülhetünk. Az eredetileg ősi, kelta ünnepet, a halloweent főleg az angolszász országokban tartják. Ez a nap október 31., ami nálunk Mindenszentek előestéje.

Az kelta misztérium szerint ezen az éjjelen a halottak beköltöznek az élőkbe, ezért mindenféle maskarákba bújunk, hogy így csapjuk be a holtakat. Ha nem találnak meg minket, visszaszállnak a holtak földjére. Innen ered az a szokás, ami mára elengedhetetlen velejárója az ünnepnek, hogy rémisztő jelmezbe öltözve járják a házakat a gyerekek, édességeket követelve. De nem csak a picik, hanem a nagyok is szoktak ilyenkor bulizni, rémséges díszletek közt, hátborzongató ruhákban. Természetesen egy bulin étel is kell, és annak is passzolnia kell a tematikába. Ha fokozni akarjuk a hangulatot a Halloween bulin, csináljunk olyan ételeket, amiktől mindenki frászt kap. De azért finomak is.
 

Rémséges muffinok

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb megoldás egy bulira, sokfélét csinálhatunk és mindenki szereti.
Lássuk az elronthatatlan muffin alapreceptet.

Hozzávalók:
● 1 görbe bögre cukor
● 2 bögre liszt
● 1 db tojás
● 1 csomag sütőpor
● 125 ml olaj
● 250 ml tej

Elkészítés:
A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojást felhabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot a tejet és az olajat. A sütiformákat kibéleljük cuki vagy rémes vagy kicsit undi muffinpapírral, amit csinálhatunk akár mi is házilag. Aztán süthetjük is.
Rémisztő formáját ez után nyeri majd el, a díszítés által. Ennek igazából csak fantáziánk szabhat határt. Nyomjunk rá mindenféle színű habot és tegyünk rá fehér cukorkákat pici fekete pöttyel, mintha sok-sok szeme lenne. Vagy kenjük meg olvasztott cukorral, szórjunk rá kakaós piskótamorzsalékot és tegyünk rá RIP feliratot, mintha kis sírok lennének.

De csinálhatunk neki medvecukorból póklábakat és bekenhetjük fekete krémmel, szemeket rá és kész a pókfészek.


 

Nyalókák ijesztgetéshez

Gyerekkori délutánok édessége a megunhatatlan nyalóka. Bár meglehetősen káros a fogaknak és tulajdonképpen mindennek, de azért néha el lehet csábulni, főleg, ha magunk készítjük.

A legegyszerűbb nyalókát is sokféleképpen tudjuk díszíteni és garantált siker lesz, csak egy könnyen kivitelezhető recept kell.

Hozzávalók:
● 2 bögre nádcukor
● ¼ bögre víz
● Gyümölcsszörp
● Pálcika

Elkészítés:
Terítsünk ki sütőpapírt közel a tűzhelyhez. Lassú tűzön olvasszuk fel a cukrot. Keverjük amíg aranyszínű bugyborékokkal forrni kezd, majd adjuk hozzá a szörpöt. Ezután már ne keverjük, csak a legkisebb fokozaton hagyjuk kicsit égni, barnulni a karamellt. Ha már igazi karamell illata lesz, akkor vegyük le és rögtön tegyünk halmokat a pálcikákra a sütőpapíron. Kezünkkel is formázzuk szépen bármivé.

Ha narancssárgára csináljuk akkor rajzolhatunk rá faragott tök arcot. Ha zöld ételfestéket csöpögtetünk bele és kocka alakúra formázzuk, akkor könnyedén lehet belőle Frankensteinfej.
Amennyiben fehércsokiba mártjuk és szemeket meg összevarrt szájat rajzolunk rá, úgy igazán rémisztő fejet csinálhatunk.

Nagyon sok variáció elkészíthető. Legjobb, ha veszünk mindenféle színes kelléket és nekiállunk közösen a barátokkal kreatívkodni. A téli ünnepek közeledtével sok helyen vannak akciók az ilyen termékekre, érdemes előre tervezni. Az ujságomat oldalán összegyűjtötték nekünk a boltok akciós katalógusait, nekünk csak böngésznünk kell. Például a Penny akciós újságjában mindenféle ötleteket találhatunk, de az Aldi vagy a Lidl is izgalmas dolgokat kínál egy Halloween partyhoz.


 

A klasszikus habcsók

Bár a habcsók hallatán a karácsony jut eszünkbe, de olyan finom dolog, hogy jobb nem csak arra az ünnepre tartogatni. Remek alkalom erre a Halloween. Itt is kell egy jó habcsók alaprecept.

Hozzávalók:
● 2 db tojásfehérje
● 10 dkg cukor

Elkészítés:
A tojásfehérjét szép habbá verjük. Hozzákeverjük a cukor felét aztán tovább verjük és hozzáadjuk a maradék cukrot egészen addig verve míg egy sűrű, folyós masszát nem kapunk. Ha már megfelelő az állag, megtöltünk vele egy habzsákot és „felfele hosszúkás” halmokat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Betesszük az előmelegített sütőbe és csak 10 percig sütjük, majd a lekapcsolt sütőben további tíz percig hagyjuk száradni.

Ha szépen megszáradtak a fehér habcsókjaink, fekete ételfestékkel huhogó szájat és rémisztő szemet csinálva készen is vannak a szellem habcsókjaink.


Láthatjuk mennyire egyszerűen és gyorsan megvalósítható ötletek, és a végeredmény mégis kreatív, egyedi. Hagyjuk szárnyalni a képzeletünket, és alkossunk mindenféle izgi ételt a bulinkra, a hatás nem fog elmaradni.

0 hozzászólás

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.